Versluis Interim Werk - binden, boeien verbinden | Tweede spoor
interim, versluis, werk, recruitment, klantcontact, personeel, organisatie, hr, adviseur, hr adviseur, verzuim, re-integratie, enthousiast, flexibel, resultaatgericht, ameide, tienhoven
15876
page-template-default,page,page-id-15876,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Tweede spoor

Re-integratie 2e spoor is onbekend terrein voor u? Iets verkeerd doen kan loonsancties tot gevolg hebben, en daar zit u niet op te wachten. Wij onderscheiden ons door een kostenbesparende, snelle re-integratie van uw langdurig zieke werknemer. Daarnaast voorkomen wij dat u de weg kwijt raakt in het doolhof van deskundigen in de Wet verbetering poortwachter (WVP).

 

De termen ‘outplacement’ en ‘tweede spoor’ worden nog weleens met elkaar verward. In beide gevallen is er namelijk van het zoeken naar werk bij een andere (dus niet de huidige) werkgever. Het grote verschil is dat er bij outplacement geen sprake is van ziekte en bij re-integratie 2e spoor wel.

 

Bij outplacement heeft het zoeken naar een nieuwe werkgever dus een andere oorzaak. Vaak is dit een reorganisatie, maar ook een conflict met de huidige werkgever kan een reden zijn om een outplacementtraject te starten. Een tweede spoor traject wordt overigens pas ingezet wanneer het eerste spoor traject niet succesvol is gebleken. Bij eerste spoor wordt er gekeken naar een andere werkplek of andere werkzaamheden bij de huidige werkgever. Pas wanneer hierin geen mogelijkheden zijn gevonden, mag er gekeken worden naar opties elders.

 

Wij bij Versluis Interimwerk nemen rondom dit traject alles uit handen en regelen dit zoals het UWV dat verwacht.

 

Raakt u ook zo verward van de regels van het UWV? Wij kennen deze als geen ander dus daar hoeft u zich niet meer druk over te maken, dat doen wij wel. Neem vrijblijvend contact met ons op.